Wie zijn wij?

Graag stellen wij ons even aan je voor.. Wij zijn Theo en Sandra en sinds 2016 woonachtig in Wapse. Theo is een groot deel van zijn werkzame leven actief geweest met veredeling, teelt en verkoop van gladiolen. Het ontwikkelen van nieuwe rassen en deze op de markt brengen voerde hierbij de boventoon. Hij heeft veel gereisd over de hele wereld om te zien welke soorten in verschillende klimaten het beste tot groei en bloei komen. Hiermee heeft hij een enorme kennis ontwikkeld op het gebied van gladiolen. Vandaar dat deze bloem het ‘paradepaardje’ is van onze pluktuin. Een gedeelte van de tuin wordt nog steeds als testtuin gebruikt, en hier worden een aantal knollen per
nieuw soort geplant om de eigenschappen van de bloem te beoordelen, en zo weer nieuwe rassen te ontwikkelen.

Wie zijn wij?

In 2020 hebben wij opvolging gevonden voor ons bedrijf en na nog een aantal jaren betrokken te zijn geweest bij de onderneming hebben we in 2023 helemaal afscheid genomen. Nu dus pensionado en is Theo van zijn liefhebberij voor bloemen een (uit de hand gelopen) hobby gaan maken. Er zijn naast gladiolen nog vele andere bollen, knollen, zaden en vaste planten bij gekomen. Sinds een paar jaar maken wij op ons erf in Wapse een prachtige bloementuin. Eigenlijk vinden wij het jammer dat andere mensen hiervan niet mee kunnen genieten. Daarom hebben we besloten onze tuin open te stellen voor iedereen die dit leuk vindt.

Sandra is werkzaam in de uitvaartbranche en daarnaast groot liefhebber van mooie bloemen en na een cursus bloem binden best handig met het maken van mooie plukboeketten. Dus samen genieten we van deze mooie hobby!